NYHETSARKIVET
13 feb 2018 11:48
MTG om den spruckna affären med TDC: Vi kör vidare

Även om det i formell mening inte är helt klart att TDC/MTG-affären har spruckit, så är det så gott som klart att den gör det. Det håller MTG Sveriges vd Anders Jensen med om när han talar med Telekomnyheterna i en bil på väg till Danmark för att träffa dansk media.

- Det stämmer att affären i strikt legal mening inte har spruckit än, men jag bedömer chanserna för att det ska bli en affär mellan oss och TDC som väldigt, väldigt små, säger han.

TN: Vad händer nu?

- Nu kör vi vidare på den väg som vi så framgångsrikt har gjort de senaste åren. Vi kommer att fortsätta som vanligt och se så många möjligheter som möjligt. Konsolideringar och strukturaffärer är en del av framtiden, men om vi kommer att försöka hitta ett sånt här samgående med någon annan operatör är absolut inte säkert. Det finns många andra vägar för oss, bland annat tittar vi på mobilsamarbete som till exempel att bli MVNO. Vi upplever intresset som stort bland operatörerna när det gäller att samarbeta med oss.

TN: Varför är en mobillösning så viktig?

Vi vill gärna vara med och använda den mobila kraften för att skapa nya specifika tjänster för mobilen. Och då är det inte en sampaketering med Viaplay vi menar utan att skapa andra speciella mobiltjänster. Vi är inte intresserade av att gå in på mobilmarknaden för sakens skull och av att priskriga för att få kunder, det är tjänsteutvecklingen som intresserar oss, säger Anders Jensen.
TIPSA EN VÄN
Mats Sjödin
chefredaktör Telekomnyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561