NYHETSARKIVET
13 mar 2018 12:00
InfraCom tar över Cellip efter att ha köpt 66% av aktierna
IT-infrastrukturbolaget InfraCom Group har förvärvat aktiemajoriteten i operatören Cellip. Det meddelar bolaget. InfraCom, som sedan tidigare äger 10 procent av aktierna i Cellip, har förvärvat ytterligare 56 procent av aktierna för 25,4 miljoner kr, varav 13,9 miljoner kr kontant och 11,5 miljoner kr genom apport av nya aktier i InfraCom. Säljare är Per Hübinette, Esko Airas, Eric Aicardi, Fredrik Zetterlund och Lars Hübinette.

I och med affären kommer Cellip, som sysselsätter ett 30-tal medarbetare och omsatte under det brutna räkenskapsåret 2016/17 ca 51 miljoner kronor med 15 procents EBITDA-marginal, att redovisas som ett dotterbolag till InfraCom. Cellip ska drivas vidare under samma ledning och med samma struktur som innan förvärvet.

"Jag är naturligtvis oerhört glad över att välkomna Cellip och alla fantastiska medarbetare men också var och en av säljarna till InfraCom. Vi har känt varandra som kollegor under en längre period och i augusti 2017 fick vi erbjudandet att köpa in oss i bolaget. Det blev en titthållsinvestering som vi följt och en relation som frodats. När vi kom till slutsatsen att bolagen är starkare tillsammans än var och ett för sig så var det lägligt för oss att ta steget vidare i processen. För oss är det ett tvillingföretag till vårt helägda dotterbolag Weblink IP Phone AB. Cellip verkar inom ett kompletterande marknadssegment och har en intressant teknisk plattform. Vi är särskilt glada över att hälsa Per och Esko välkomna till vår koncern så som grundare respektive vd i Cellip.", säger Bo Kjellberg vd och koncernchef för InfraCom, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
Mats Sjödin
chefredaktör Telekomnyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561