NYHETSARKIVET
16 maj 2018 12:03
Transtemas vd talar ut om IP-Onlys stoppade projekt
Transtema, som är en av IP-Onlys största underleverantörer när det gäller att bygga ut fibernätet, tar nu bladet från munnen och talar öppet om IP-Onlys stoppade projekt och försenade betalningar.

I bolagets kvartalsrapport, som presenterades i dag, skriver vd Magnus Johansson följande i sitt vd-ord:

"I början av första kvartalet beslutade en av våra största kunder att stoppa i stort sett samtliga av sina fiberprojekt för kvalitetssäkring och kostnadskontroll, vilket berör även Transtema. I samband med detta har vår kund även fördröjt betalningar vilket påverkat vårt kassaflöde negativt. Vi är dock fullt trygga med kvaliteten i vår leverans och räknar med klartecken att återstarta våra projekt under andra kvartalet.”

Därmed bekräftar Magnus Johansson det som Telekomnyheterna har rapporterat under vintern och som IP-Only, med emfas, har förnekat.

När det gäller Transtemas resultat under årets första kvartal så ökade omsättningen till 176,9 miljoner kr (105,5 miljoner kr) samtidigt som ebitda-resultatet sjönk till 0,2 miljoner kr (5,2 miljoner kr). Rörelseresultatet sjönk till -5,2 miljoner kr (2,6 miljoner kr).

Telekomnyheterna har förgäves sökt Magnus Johansson för en kommentar.
TIPSA EN VÄN
Mats Sjödin
chefredaktör Telekomnyheterna
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561