NYHETSARKIVET
14 sep 2018 12:02
Bodil Prising lämnar Dialect – har varit intensiv resa
Efter knappt ett och ett halvt år som vd för Dialect väljer bolagets vd Bodil Prising att ställa sin tjänst till förfogande. Planen är att vara kvar till dess att en efterträdare finns på plats och därefter kommer hon att finnas kvar i bolagets advisory board.

Det har stormat rejält kring Dialect och deras telesales-verksamhet sedan förra sommaren. Bland annat stoppade Telia och Telenor sina telesales-avtal, bolaget uteslöts ur branschorganisationen Kontakta och två dotterbolag försattes i rekonstruktion. Därtill har bolagets ägare stämt de tidigare ägarna då man anser sig ha blivit lurade att tro att man köpte en seriös verksamhet.

Mitt i denna storm har Bodil Prising kämpat för att få bolaget på fötter och se till så att företagscenterverksamheten är lönsam och kan vidareutvecklas. Det första halvåret 2018 var det starkaste på många år och ägarna har nu skjutit in nya pengar för att fortsätta driva och utveckla Dialects framåt.

- Det har varit en intensiv resa som vi har kommit igenom bra och vi har landat på fötterna. Men det har varit en intensiv period och jag tror att när man har gått igenom en sån här resa med många tuffa beslut, så är det bra att lämna över till en ny person som kan jobba vidare med rent bord, säger Bodil Prising, till Telekomnyheterna.

TN: Hur känns det att lämna Dialect?

– Det är mitt eget beslut, så det känns bra. Dessutom har jag startat upp flera viktiga strategiska satsningar som vi kommer att prata mer om under hösten, så jag lämnar en bättre verksamhet än den jag tog över.

Dialect är redan igång med rekryteringsprocessen av en ny vd som kan ta vid med bolagets sälj- och serviceorganisation, och även se till att bredda verksamheten framöver.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561