NYHETSARKIVET
4 okt 2018 12:45
Investeringsfonden Pamica förvärvar både Sappa och Fibertjänst
Investeringsfonden Pamica 2 AB har under gårdagen förvärvat både bredbands- och TV-operatören Sappa och bolaget Fibertjänst. Det framgår av två separata pressmeddelanden från bolaget.

Sappa förvärvas av det finska bolaget Viria, tidigare Anvia, som häromåret bytte fokus till att arbeta med säkerhet och IT.

"Enligt sin strategi koncentrerar Viria på lösningar för säkerhet, informationshantering och programvaruutveckling. Sappa är ett utmärkt företag med god avkastning. TV-verksamhet hör inte längre till Virias kärnverksamhet och vi ville inte inneha Sappa endast som finansinvestering. Det är också till Sappas fördel att dess ägare är mera fokuserade inom branschen", säger Virias verkställande direktör Mika Vihervuori om affären.

Sedan Anvia förvärvade Sappa 2015 har bolaget fått cirka 15 miljoner euro i avkastning genom försäljningsvinst och vinstutdelning. Största ägare i den gruppering som förvärvar Sappa är investeringsfonden Pamica.

Om köparen Pamica finns inte särskilt mycket mer information, mer än att man består av cirka 150 investerare med Catella som största enskilda ägare.

"Telekommarknaden befinner sig i en konsolideringsfas i samband med att den storskaliga utbyggnaden av fiber är i det närmaste färdig och erbjudanden inom mobiltelefoni, bredband, telefoni, och TV smälter samman. Nästa steg är tjänsteutveckling på befintlig infrastruktur. Planen är att Sappa även i framtiden skall sträva efter att vara Sveriges kundvänligaste telekombolag, med lokal närvaro och varaktiga relationer med såväl leverantörer som kunder", kommenterar Jan-Olof Svensson, vd för Pamica, i en presskommentar kring förvärvet av Sappa.

Mycket talar för att Pamicas plan är att paketera ihop Sappa och Fibertjänst, som man också förvärvade under gårdagen.

"Nästa steg är tjänsteutveckling på befintliga infrastrukturer och där tror vi att Fibertjänst satsning inom omsorgssektorn är mycket spännande", kommenterar Jan-Olof Svensson, vd för Pamica, förvärvet av Fibertjänst i ett pressmeddelande.

Det är inte offentligt vad Pamica betalar för Sappa och Fibertjänst.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561