NYHETSARKIVET
5 okt 2018 12:37
Telias Get-köp godkänt - slutför transaktionen den 15:e
Telias köp av TDC:s norska verksamheter, det vill säga kabeloperatören Get och TDC:s företagsverksamhet, har i dag godkänts av de norska konkurrensmyndigheterna. Det meddelar Konkurransetilsynet i dag.

"Trots att Telia och Get/TDC är stora aktörer i Norge så möts de i liten grad som konkurrenter. Konkurrensetilsynet har därför kommit fram till att uppköpet kan tillåtas", säger projektledare Marita Skjæveland på Konkurrensetilsynet i en kommentar.

Telia i Norge har framförallt verksamhet inom mobil- och fast telefoni medan Get/TDC framförallt är stort inom fast bredband och TV-distribution, men har även viss verksamhet inom mobil- och fast telefoni.

"Konkurrensetilsynet är generellt sett bekymrat över konkurrenssituationen på den norska mobilmarknaden. Vi har därför varit grundliga i vår undersökning av den konkurrensmässiga påverkan av att Telia köper Get/TDC. Bland annat har vi genomfört en omfattande informationsinhämtning bland närmare 40 kunder och konkurrenter på de berörda marknaderna. Med dessa undersökningar som underlag är Konkurrensetilsynets slutsats att Telias förvärv av Get/TDC inte kommer att hindra effektiv konkurrens i betydande grad", säger Germund Nese, avdelningsdirektör på Konkurrensetilsynet, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561