NYHETSARKIVET
9 nov 2018 11:56
Mats kommenterar: Netmores aktiviteter luktar illa
Nio nyemissioner om sammanlagt cirka 70 miljoner kr på två år, för ett bolag som ska bygga inomhusmobilnät och erbjuda mobilabonnemang till företag. Ändå är pengarna i det närmaste slut nu.

Det luktar inte särskilt gott kring bolaget Netmore som trots sin ringa storlek har delat upp ägandet i A- och B-aktier för att säkerställa att huvudägarna Arnfinn Röste och Johan Jobér ska behålla makten i bolaget oavsett hur många nyemissioner bolaget gör.

För två veckor sedan lämnade tungviktaren Hans Benndorf styrelsen med motiveringen att Netmores verksamhet krockar med hans engagemang i styrelsen för Telia Pensionsstiftelse, ett uppdrag han hade redan innan han engagerade sig i Netmore. Så nog luktar det mer att nämnde Benndorf förstod hur bolagets likvida läge låg till och drog till med sin bästa dåliga ursäkt.

Därtill har Netmores vd Rikard Slunga i en intervju med nyhetsbyrån Direkt berättat att bolagets avtal med Reijmyre Glasbruk kom via en återförsäljare. Något som låter ytterst tveksamt med tanke på att det är Netmores störste enskilde ägare Arnfinn Röste, som är ensam ägare till Reijmyre glasbruk.

En annan intressant sak är att bolaget förvärvade namnrätten till bolagsnamnet Netmore från den näst största ägaren Johan Jobér, för 100 000 kr.

Därtill har de frekvenser i Danmark, som dotterbolaget Nordisk Mobiltelefon ägde och vars värde bolaget har skrivit om i sina prospekt och kvartalsrapporter, nu återlämnats till de danska myndigheterna. Vilket innebär att de i praktiken var värdelösa.

Mats Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561