NYHETSARKIVET
11 feb 2019 12:32
Mats kommenterar: Korrekthet byts mot smutsiga händer
Man kan undra varför IP-Only byter styrelseordförande från den ständigt korrekte och oklanderlige Gunnar Asp, till Per-Arne Blomquist som fick sparken från Telia i spåren efter affärerna i Eurasien.

Jag kan förstå EQT:s vilja att få in en industriell tungviktare som styrelseordförande när Gunnar Asp slutar. Och Per-Arne Blomquist, med sina dryga fem år som CFO och vice vd för Telia-koncernen är naturligtvis ett bra namn på pappret.

Men för ett bolag som vill återvinna kundernas och marknadens förtroende är det knappast bra med en person med denna smuts på händerna som styrelseordförande.

Självklart kan man argumentera för att Per-Arne Blomquist inte är bland de fyra personerna som är åtalade för korruptionsaffärerna i Uzbekistan. Men fortfarande fick han sparken till följd av affärerna. Och ser man till året 2013, som Lars Nyberg inte beviljades ansvarsfrihet för, så var Lars Nyberg vd i en månad fram till han avgick på egen begäran den 1 februari. Därefter var Per-Arne Blomquist vd i sju månader fram till den 1 september, när den nuvarande vd:n och koncernchefen Johan Dennelind tog över. Det var alltså Blomquist som styrde bolaget majoriteten av de året som stämman inte beviljade vd ansvarsfrihet för.

Mats Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561