NYHETSARKIVET
11 feb 2019 12:32
Telias sparkade vice vd blir ny styrelseordförande i IP-Only
Efter mer än fem år som styrelseordförande i IP-Only kastar nu Gunnar Asp in handduken. Han ersätts av Telias tidigare CFO och vice vd Per-Arne Blomquist.

IP-Only själva föredrar att framhäva att Per-Arne Blomquist har en bakgrund som förutom Telia innefattar CFO-jobbet på SEB och att han i dag är vice vd och CFO för Dometic Group och styrelseordförande för BlueStep Bank.

Vad man från IP-Onlys sida inte nämner är att samme Per-Arne Blomquist, tillsammans med Tero Kivisaari och två andra personer, sparkades från Telias ledning i spåren av korruptionsaffärerna i framförallt Uzbekistan.

"Styrelsens slutsats är att några högre befattningshavare inte längre har styrelsens förtroende. Därför har de meddelats att deras anställningar kommer att avslutats och att de lämnar sina poster med omedelbar verkan", skrev Telias styrelseordförande Marie Ehrling i ett pressmeddelande den 29 november 2013, och Per-Arne Blomquist var som sagt en av de personer som Marie Ehrling avsåg.

"Jag vill tacka Gunnar för en stor och värdefull insats. Under hans tid som ordförande har IP-Only vuxit till ett nationellt it- och telekomföretag som driver den samhällsviktiga fiberutbyggnaden framåt. Utvecklingen i företaget är mycket positiv och Gunnar har varit en av de starka krafterna bakom det. Samtidigt vill jag välkomna Per-Arne vars erfarenhet och kunskap kommer att vara mycket viktig i IP-Onlys fortsatta utveckling", säger Johan Dettel, partner på EQT, i en presskommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561