NYHETSARKIVET
15 feb 2019 12:58
Mats kommenterar: Domen ett skott bredvid tavlan
Dagens dom i Stockholms tingsrätt känns som ett skott bredvid den tavla som åklagare Gunnar Stetler hängde upp i samband med sitt åtal hösten 2017.

För när Gunnar Stetler vid en presskonferens i september 2017 presenterade sitt åtal så var fokus på de tre tidigare Telia-cheferna och deras roll i saken. Och när den friande domen kom i dag så handlade den istället om att det inte fanns något bevisat samband mellan Gulnara Karimova, det bolag man kopplat henne till, Takilant, och den telekommyndighet som hanterade de Uzbekiska mobiltillstånden. Därmed gick det inte att bevisa något mutbrott.

Och frågan är om åtalet mot Lars Nyberg hade hållit oavsett dagens bedömning. Detta eftersom Gunnar Stetlers bevis mot Nyberg var tunt och handlade snarare om att Lars Nyberg borde ha känt till den påstådda bestickningen.

"Lars Nyberg har fått information från flera olika håll att saker stod fel till och har trots det inte agerat", sade Gunnar Stetler vid sin presskonferens för ett och ett halvt år sedan.

Nu återstår att se om domen kommer att överklagas eller om frågan är att anse som utredd i och med dagens dom.

Mats Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561