NYHETSARKIVET
10 maj 2019 11:30
Ove Alm petas ännu en gång som nätchef på Telia

Återigen petas Ove Alm från jobbet som nätchef på Telia. Efter bara knappt ett och ett halvt år petas han från jobbet som chef för Telias nätverksamhet Telia Infra och precis som när han petades från jobbet som vd för Skanova för tre och ett halvt år sedan så blir han strategisk rådgivare vad gäller nät och transformation i Telias svenska ledningsgrupp.

- Det här är en skräddarsydd roll för Ove. Ove kan mer om vårt nät än någon annan, och kommer fortsätta att stödja den svenska ledningsgruppen med sin expertis och erfarenhet, säger Anders Olsson, vd för Telia Sverige, till Telekomnyheterna.

Staffan Åkesson, idag chef för Service Assurance Control Center på Telia Company, blir ny chef för Infra och Chief Technology Officer, CTO, för Telia Sverige.

- Infra är en logisk placering av CTO-rollen och Staffan med över 20 års erfarenhet inom telekom är helt rätt person för den här kombinerade rollen. Mats kommer att vara saknad i den svenska organisationen, men jag vet att hans kunskap och engagemang kommer att göra stor nytta i våra globala innovationsprojekt, säger Anders Olsson.

Det cyniska i utnämnandet av Staffan Åkesson till både CTO och nätchef är att Ove Alm just var nätchef i åtta år innan han blev vd för Skanova år 2011. Telia Sveriges nuvarande CTO, Mats Lundbäck, kommer den 1 juni att tillträda som chef för Business Innovation på Telia Global från 1 juni.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561