NYHETSARKIVET
1 aug 2019 16:23
Tres mobilmaster flyttas till separat bolag
Mobiloperatören Tre kommer att flytta sina 28 500 mobilmaster i Europa till ett separat bolag, en process som ska vara klar i slutet av 2019 eller början av 2020. Det meddelar CK Hutchison Holdings Limited i samband med sin halvårsrapport i dag.

- Jag ser positivt på den här utvecklingen. Det nya bolaget kan fokusera på den passiva infrastrukturen och får möjlighet att samla kraften i hela Tre-gruppen. Det ger en bra förhandlingsposition mot leverantörer med en organisation för all passiv infrastruktur inom Tre-gruppen i Europa. Det ger också Tre Sverige möjlighet att fokusera på sin kärnverksamhet, säger Haval van Drumpt, vd för Tre i Sverige, till Telekomnyheterna.

TN: Har ni några planer att sälja ut den passiva infrastrukturen?

- Nej det har vi verkligen inte. Vi kommer alltid att ha kontroll över näten. Det har Hutchison varit väldigt tydliga med i samband med det här tillkännagivandet, säger Haval van Drumpt.

När det gäller drift, utveckling av till exempel tjänster, abonnemang sker ingen förändring, endast den så kallade passiva infrastrukturen berörs så som stål och betongfundament. Operatörerna äger själva den tekniska utrustningen som antenner, sändare, hård- och mjukvara.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561