NYHETSARKIVET
5 aug 2019 13:02
Extra: Northstream köps av Accenture
Strategikonsultbolaget Accenture med 482 000 medarbetare i drygt 120 länder har förvärvat svenska Northstream, med grundaren och vd:n Bengt Nordström i spetsen. Det meddelar bolaget i dag på eftermiddagen.

Genom förvärvet räknar Accenture med att bättre kunna möta den växande efterfrågan på kommunikations- och systemlösningar kopplade till bland annat 5G och IoT samt större moderniserings- och digitaliseringsprogram och utveckling av nya operativa modeller. Northstreams cirka 30 medarbetare kommer att bli en del av och förstärka Accentures konsulterbjudande inom Communications, Media & Technology.

"Med Northstream som en del av Accenture, blir vi ännu starkare och kan erbjuda våra kunder inom kommunikationsbranschen innovativa tjänster som hjälper dem att ta sig an de utmaningar de står inför. Oavsett om det handlar om den tekniska utvecklingen, nya förväntningar från kunder eller konkurrens från nya, digitala aktörer", säger Mattias Lewrén, vd för Accenture i Sverige samt ansvarig för Communications, Media & Technology i Norden.

- Vi delar en gemensam kultur där samarbete och kundnytta står i centrum, och på många sätt är Northstream och Accenture en 'perfect match'. Vi är oerhört glada över att kunna förena våra olika kompetenser och på så sätt stärka vår förmåga att hjälpa våra kunder att skapa nya värden och nå framgång på en starkt konkurrensutsatt marknad", säger Bengt Nordström, medgrundare och vd för Northstream och fortsätter.

- Varumärket Northstream kommer sannolikt att finnas kvar över en tid och vi kommer att vara en enhet inom Accenture. Affären känns väldigt bra och Accenture är en stor och kraftfull aktör som kommer att göra det lättare för oss att fortsätta växa och utveckla vår verksamhet.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561