NYHETSARKIVET
11 sep 2019 16:03
EXTRA: DENNELIND PETAS FRÅN VD-POSTEN REDAN I DAG
Telias vd och koncernchef Johan Dennelind får lämnna sin post redan i dag. Detta trots att det för en månad sedan hette att han kommer att lämna sitt uppdrag först under 2020. Det framgår av ett pressmeddelande från Telia Company, nu på eftermiddagen.

Styrelsen i Telia Company har utsett Christian Luiga till tillförordnad koncernchef och vd i Telia Company med början imorgon den 12 september. Christian Luiga är för närvarande Executive Vice President and Chief Financial Officer, CFO, i Telia Company.

Douglas Lubbe har utsetts till tillförordnad CFO i Telia Company. Han kommer närmast från uppdraget som CFO i Telia Sverige.

Cecilia Lundin, Senior Vice President och Head of People and Brand, samt Jonas Bengtsson, Senior Vice President och Group General Counsel och Head of Corporate Affairs, behåller sina nuvarande roller men som Executive Vice Presidents.

"Johan Dennelind, som den 4 augusti sa upp sin anställning som koncernchef och vd i Telia Company, lämnar nu sin befattning men står till bolagets förfogande tills han lämnar bolaget under 2020. Han kommer under denna period att fungera som rådgivare i slutförandet av förvärvet av Bonnier Broadcasting och i andra viktiga bolagsangelägenheter", skriver Telia i sitt pressmeddelande.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561