NYHETSARKIVET
9 okt 2019 12:07
Telia: Tele2 vilseleder när de säger att de har bäst nät
Gårdagens pressmeddelande från Tele2 i går, där man hävdar att man har bästa mobilnätet i Sverige, baserat på en undersökning från mätinstitutet P3, har retat gallfeber på konkurrenten Telia.

– Att koppla en crowdsourcad undersökning till nätkvalitet är vilseledande, säger Staffan Åkesson CTO och chef för Telia Infra, till Telekomnyheterna och förklarar.

- En crowsourcad undersökning avspeglar var kunderna finns och vilka tjänster de använder, den avspeglar inte var och hur nätet fungerar utan var kunderna är. För att visa hur bra ett nät fungerar måste man mäta på olika platser i landet. Vi vet att Tele2 har kunder som till stor del bor och rör sig i storstadsregionerna medan vi till stor del har kunder på landsbygden, där näten, vare sig våra eller Tele2:s, inte alltid kan erbjuda samma höga hastigheter som i storstan, säger Staffan Åkesson.

Eftersom P3:s crowdsourcade undersökning bara bygger på lyckade samtal och datauppkopplingar så visar den heller inte de stora nätavbrott som Tele2 haft under mätperioden.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561