NYHETSARKIVET
13 dec 2011 12:07
Alltele och T3 skrinlägger sina Madeira-planer
Både Alltele och T3, de två operatörer som tycks ha varit närmast att följa Bahnhofs exempel att flytta sin privatkundsverksamhet till Madeira, har nu skrinlagt sina planer på en sådan flytt. Det säger de två operatörernas vd:ar till Telekomnyheterna.

– Efter tagna kontakter med Skatteverket, så har vi bestämt oss för att inte ge oss på någon Madeira-flytt. Jag tror inte att skattemyndigheten kommer att gå med på en sådan kundflytt. Möjligen skulle man sälja av hela privatkundstocken, men det tror jag skulle skada den stocken enormt, säger Ola Norberg, vd för Alltele, till Telekomnyheterna.

Även Johan Hellström, vd för umeåbaserade T3, har under hösten fattat beslutet att inte flytta sin privatkundstock till Madeira.

– Det finns en viss risk för att vi får betala dubbel skatt om Skatteverket fattar det beslutet. Dessutom är det svårt för oss som norrländsk operatör att motivera för våra kunder varför vi hellre betalar skatt som ska gå till pensioner och dagis på Madeira istället för i Sverige. Det skulle kännas lite som att ge bort företagets själ, säger Johan Hellström, till Telekomnyheterna.

Bahnhof flyttade sin privatkundsverksamhet till Madeira i slutet av förra året och har tjänat bra med pengar på att behålla sina slutkundspriser (inklusive moms) på den svenska marknaden intakta medan man på Madeira bara lägger på 16 procents moms och stoppar mellanskillnaden i egen ficka.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561