NYHETSARKIVET
14 mar 2019 13:13
Telia har rivit 42 procent av kopparnätet i Sverige
Telia i Estland och Sverige är de i Europa som har kommit längst när det gäller kopparnedsläckningen. Det konstaterar FTTH Council Europe i en rapport om hur långt kopparnedsläckningen har kommit i Europa.

I Estland är 70 procent av all koppar nedsläckt nu och vid utgången av 2020 ska alla xDSL-anslutningar vara ersatta med olika fiberlösningar eller mobila lösningar. I Sverige har 42 procent av kopparnätet släckts.

I sin studie efterfrågar FTTH Council Europe nu att det behövs en gemensam europeisk strategi för kopparnätsnedlsläckningen.

"Vi anser att Europa behöver en inre marknadsstrategi för migrationsprocessen och nedsläckningen av kopparnäten. Därför behövs en debatt på europeisk nivå om kopparnätens öde. Vår studie syftar till att vara en diskussionsstart och att samla beslutsfattare, kopparnätägare, nya fiberinvesterare och konsumenter för att konstruktivt ta sig an detta komplexa ämne. Europa behöver ny fiberinfrastruktur och en mycket konstruktiv dialog mellan intressenterna. Vi är en angelägen plattform för en sådan debatt, säger Erzsébet Fitori, generaldirektör för FTTH Council Europe, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561