NYHETSARKIVET
12 jun 2019 12:29
Nyförsäljningen av Huawei-telefoner i fritt fall efter USA-hot
Nyförsäljningen av Huawei-telefoner i Sverige har halverats. Det uppger flera av varandra oberoende detaljistkällor för Telekomnyheterna. Värst var försäljningsfallet direkt efter USA:s blockadutspel den 19 maj i år, då försäljningen störtdök hos återförsäljarna i Sverige. Nu uppger källor för Telekomnyheterna att försäljningen sakta börjar återhämta sig allteftersom kunderna ändå inser att de får mycket telefon för pengarna och att de modeller som nu är på marknaden inte drabbats av effekter från en eventuell blockad.

- Den stora risken ligger snarare inför de modeller som förmodas komma i höst, till exempel flaggskeppsmodellen Mate 30, som kan bli helt iskall på marknaden, säger en person med god insyn i den svenska telefonförsäljningen.

Huawei meddelade i går att man reviderar målsättningen att bli världens största mobiltillverkare, före Samsung, från slutet av 2019 till 2020. Och i dag gick man även ut och meddelade att man skjuter fram sin lansering av den nya laptopen Matebook X, detta på grund av beroendet av Intels chip och Microsofts Windows-mjukvara.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561