NYHETSARKIVET
3 okt 2019 12:28
Trots två kvinnor i ledningen prisas Tele2 för jämställdhet
Trots att bara två av elva personer i ledningsgruppen är kvinnor och att det i princip ser likadant ut i ledningsgrupperna för privat- respektive företagsmarknaderna, så har Equileaps utsett Tele2 till Sveriges näst mest jämställda bolag.

Tele2 AB placeras på 35:e plats bland över 3 500 bolag i Equileaps "2019 Gender Equality Global Ranking & Report". Därmed rankas Tele2 näst högst bland samtliga svenska bolag och tredje högst bland telekombolag globalt.

Equileap har utvärderat över 3 500 bolag utifrån kriterier, till exempel könsfördelning bland ledare och medarbetare, kompensation, balans mellan privat- och arbetsliv, policys som främjar jämställdhet, transparens och ansvarstagande.

Förra gången Equileaps presenterade motsvarande ranking var Telia, som inte ens är med i rankingen i år, på en global sjätteplats i rankingen.

"Det är glädjande att se hur vårt långsiktiga arbete för mångfald placerar oss bland de främsta bolagen i världen. Trots det har vi fortfarande mycket arbete kvar framför oss, speciellt när det kommer till en bättre balans bland medarbetare i Sverige. Tidigare i år slog vi fast ambitionen att uppnå en jämn könsfördelning i den svenska organisationen inom tre till fyra år", säger Anders Nilsson, vd på Tele2, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561