NYHETSARKIVET
25 okt 2019 12:19
Mats kommenterar: Kirkby bästa valet alla kategorier
Allison Kirkby är det absolut bästa valet när det gäller ny vd och koncernchef för Telia. Själv hade jag henne högt på mina listor, men trodde att hon var låst av alldeles för hårda kontrakt hos TDC, för att bli aktuell för Telia.

Nu har Telia fått en vd som både har skinn på näsan för att driva igenom tuffa förändringar och hålla hårt i pengarna, men även en som kan bygga kultur och känsla för bolaget. Det var många som grät i bänkraderna den dagen hon tog farväl av Tele2 för ett år sedan och det visar vilken stark och omtyckt ledare hon är.

Dessutom har hon erfarenhet av mycket av det som Telia står inför. Förutom vd-jobben på TDC och Tele2 sitter hon i styrelsen för brittiska BT, som redan 2013 började köpa TV-rättigheter. Hon har också arbetat på både Virgin Media Group och 21st Century Fox. Det innebär att hon har en bred erfarenhet av såväl telekom som media.

Men samtidigt som jag säger grattis Telia, vet jag att många chefer och anställda fruktar det som nu kommer. Och ja, det kommer att bli en tempoväxling för Telia och en del gör nog rätt i att börja leta nya spännande utmaningar redan nu.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561