NYHETSARKIVET
13 dec 2019 12:12
Telia tror på lång konflikt – Tele2 har laddat till den 25:e
Jag tror tyvärr att det kommer att dröja innan Com Hem sänder TV4 igen. Det är kommentaren från TV4:s vd och tillika affärsområdeschefen för TV Media på Telia; Casten Almqvist, efter gårdagens möte mellan TV4 och Tele2.

Tele2 å sin sida langade i går ut sitt sjunde pressmeddelande i på fyra dagar med budskapet att de inte nått några framsteg i sina förhandlingar.

"”Det är beklagligt att Telia så uppenbart inte vill ge en tredjedel av Sveriges hushåll möjligheten att ta del av TV4-kanalerna på ett modernt sätt, oberoende av vilken skärm de vill använda. Vi kommer fortsätta ställa de krav på långsiktiga rättigheter som krävs för att vi ska kunna erbjuda Com Hems och Boxers kunder samma tillgång till TV4 som Telias kunder. Jag känner mig mycket frustrerad över situationen och beklagar det faktum att Telias vd, Christian Luiga, väljer att inte engagera sig i en förhandling", säger Anders Nilsson, vd på Tele2-koncernen vilket fick Christian Luiga att svara med.

"Telia som ägare till TV4 deltar inte i detaljerade affärsuppgörelser. Detta är en operativ fråga för mediebolaget TV4 som därför ansvarar för diskussionerna med Com Hem. Det är helt i linje med hur den här typen dialog ska hanteras enligt våra åtaganden till EU-kommissionen och normal bolagsstyrning. Det faller på sin egen orimlighet att jag som vd för Telia skulle delta i detaljerade samtal som berör ett dotterbolags konkurrenter. Kan jag på något sätt bidra till att tittarna får tillbaka möjligheten att se TV4 så tar jag gärna ett möte med Tele2:s ägare Kinnevik."

Man kan därmed konstatera att parterna lägger mer tid på att kasta verbal skit på varandra än att faktiskt förhandla. Därtill kan man konstatera att Telia laddar för en lång konflikt medan Tele2 räknar med en begränsad fajt, då man bara har begärt tillfälliga sändningstillstånd i marknätet för sina ersättningskanaler från Viasat till den 25 december.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561