NYHETSARKIVET
5 feb 2020 12:15
EU kräver Telia-klargöranden och fortsatta diskussioner med Tele2
Den av EU utsedde Monitoring trustee, från Advolis Group, som påbörjade en granskning av Telia Companys åtaganden 27 januari, efter Tele2:s anmälan, har nu slutfört sin granskning i frågan. Advolis har beslutat att "Telia ska klargöra vissa detaljer och fortsätta diskussionerna med Tele2/Com Hem".

"Telia Company är fortsatt av uppfattningen att företaget inte har brutit mot de åtaganden som finns i kommissionens godkännande av förvärvet av TV4/C More/MTV", skriver operatören på sin hemsida.

TN: Vad är det för detaljer som ska klargöras?

- Det är ett beslut som inte är offentligt och därför inget vi kan prata om, säger Ralf Bagner, Telias presschef, till Telekomnyheterna.

Tele2, som igår gick ut med ett pressmeddelande och uttalande om att Telia skulle ha brutit mot de åtaganden som finns i EU-kommisionens godkännande av förvärvet, får dock mothugg av Telia

"Den granskning som Monitoring trustee som övervakar och rapporterar till EU-kommissionen om Telia Companys åtaganden, har inte kommit fram till att Telia bryter mot några villkor. Monitoring trusteen skriver inte någonstans i sin granskning att Telia har brutit mot åtagandena", skriver Telia i ett uttalande.

"Det Monitoring trusteen har beslutat är att vi ska klargöra vissa detaljer i den pågående OTT-förhandlingen som Telia har bjudit in till", säger Jonas Bengtsson, chefsjurist på Telia Company, i en kommentar.

Om tvisten inte kan lösas kan Tele2 påkalla ett formellt skiljeförfarande vid Stockholms Handelskammare.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561