NYHETSARKIVET
5 feb 2020 12:16
LG drar sig ur MWC: Kan coronaviruset hota årets kongress?
Om 19 dagar är det tänkt att Mobile World Congress, med mer än 100 000 delegater från hela världen, ska dra igång i Barcelona. Men coronaviruset börjar nu utgöra ett allt tydligare hot mot evenemanget och i går meddelade koreanska LG Electronics att man drar tillbaka sitt deltagande på årets mobilkongress.

Framförallt handlar LG:s beslut om säkerheten för sina anställda och partners.

"Detta beslut tar bort risken för att exponera hundratals LG-anställda för internationella resor, vilket redan har blivit mer restriktivt när viruset fortsätter att spridas över gränserna", skriver LG i ett pressmeddelande.

Istället för att närvara i Barcelona kommer LG att hålla separata evenemang för att tillkännage sina mobila produkter för 2020.

På Ericsson, som är Sveriges största utställare på Mobile World Congress, följer man utvecklingen kring det smittsamma viruset.

– Vi räknar med att närvara enligt plan, men vi följer utvecklingen och lyssnar till de råd som kommer från relevanta myndigheter, säger Karin Ronander på Ericsson corporate communication, till Telekomnyheterna.

Telekomnyheternas chefredaktör Mats Roesgaard Sjödin har för avsikt att vara på plats i Barcelona under Mobile World Congress för 13 året i rad.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561