NYHETSARKIVET
13 feb 2020 12:19
Mats kommenterar: Döden för Mobile World Congress?
Gårdagens besked att Mobile World Congress i Barcelona ställs in på grund av coronaviruset var tämligen väntat efter de senaste dagarnas avhopp av tunga utställare och inte minst besökande operatörer. Men den stora frågan nu är om MWC kommer att kunna resa sig igen efter den här smällen.

Dels är det här såklart en ekonomisk smäll såväl för GSMA, som arrangerar Mobile World Congress, för Barcelona, som omsätter cirka 5 miljarder kr på mässan och dess besökare, och såklart utställarna. Men den stora frågan är ändå om detta inte är slutet för kongressen.

Många bolag har klagat på ohemula monterpriser och därtill kommer deltagaravgifter på närmare 30 000 kr per person. Det innebär stora kostnader för de som vill vara med, men samtidigt har ingen vågat låta bli, med risk för att tappa marknadsandelar.

Nu när evenemanget ställs in får de stora utställarna testa och se om försäljningen påverkas negativt av att inte vara på plats i Barcelona. Faktum är att dessa utställare i många fall ändå träffar dessa besökare på hemmaplan, och påverkas inte försäljningen så kommer bolag som Ericsson och Nokia att inse att de inte behöver plöja ner tresiffriga miljonbelopp i sitt deltagande och då är risken stor att MWC 2019 blev den sista.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561