NYHETSARKIVET
3 mar 2020 12:04
Mats kommenterar: Discovery har styrkan att strunta i Telia
Det är långt ifrån säkert att Discovery och Telia kommer att komma överens om sändningsrättigheterna i Sverige, Norge och Danmark. Alltid tidigare, när det skett kanalsläckningar som den som nu skett av Discoverys kanaler i Telias nät, har bolagen kommit överens inom någon vecka. Men Discovery har blivit allt kaxigare och Norden är en intressant testmarknad där OTT-tjänsteanvändandet är högt.

Redan i november förra året gav Discovery Danmarks största TV-operatör, TDC:s Yousee, långfingret i rättighetsförhandlingarna och frågan är om man inte har muskler att göra samma sak även gentemot Telia. Särskilt som numera Telia-ägda C More i princip står helt utan viktiga fotbollsrättigheter efter att Discovery köpt de rättigheter till fotbollsallsvenskan, som tidigare varit C Mores claim for fame.

Nu sitter Telia i en rävsax utan rättigheter och konkurrenterna på TV-marknaden NENT och Discovery vet såklart detta och leker nu svälta räv med Telias C More. Häromveckan köpte NENT rättigheterna till Premier League och om C More bommar Champions League, som är nästa rättighet som ska ut på marknaden, kan det bli en tuff framtid för Telias prestigeköp C More.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna & TV-Nyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561