NYHETSARKIVET
8 mar 2020 15:44
EXTRA: Telia och Discovery överens om nytt TV-avtal
Telia och Discovery har i dag kommit överens om ett nytt distributionsavtal. Därmed kommer Telia kunna erbjuda sina kunder fortsatt tillgång till Kanal 5 och nio andra Discoverykanaler, och dessutom även Discoverys streamingtjänst Dplay. Kanalerna beräknas återkomma under söndagen.

Kanalerna som nu kommer tillbaka till Telias kunder är Kanal 5, Kanal 9, Kanal 11, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery Channel, Investigation Discovery, Animal Planet, TLC och Discovery Science. Telia får även möjligheten att återförsälja Discoverys streamingtjänst Dplay.

"Vi är väldigt glada över att ha ett nytt avtal på plats och att våra kunder nu kan fortsätta att titta på Discoverys kanaler samt kunna erbjuda Dplay. Vi är också mycket nöjda med att kunna erbjuda Allsvenskan till alla våra kunder. Det är en av frågorna vi har kämpat för", säger Linda Hernström, chef för Telias Tv-tjänst i en kommentar.

"Vi är mycket nöjda med att vi nu har hittat en lösning på den här situationen och att Telias alla kunder kan se våra kanaler igen. Vi har ingått ett långsiktigt och framåtblickande partnerskap med Telia, som säkerställer att deras kunder får tillgång till alla våra kanaler. Telia får också möjligheten att återförsälja Dplay, Nordens snabbast växande streamingtjänst, som med sitt starka innehåll kring sporträttigheter och svenska lokalproduktioner är ett fantastiskt tillskott för Telias kunder", säger Nicklas Norrby, vd på Discovery Networks Sweden.

Som plåster på såren för det sändningsuppehåll som pågått sedan knappt en vecka får Telias tv-kunder behålla det tillfälliga innehållet, parallellt med Discoverys kanaler, fram till den 2 april.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561