NYHETSARKIVET
19 mar 2020 11:45
Net1/Teracom satsar på 4G-mobilnät från Ericsson

Teracom, som driver mobilnätoperatören Net1, har tecknat avtal om ett nytt 450 MHz 4G-nät från Ericsson, som ska kunna mjukvaruuppdateras till 5G. Det meddelar man i dag

- Vi är väldigt glada över det här avtalet som vi har tecknat med Ericsson efter en omsorgsfull upphandlingsprocess som framförallt har stått mellan två aktörer, säger Åsa Sundberg, vd för Teracom, till Telekomnyheterna, och fortsätter.

- För vår del har det varit viktigt att arbeta vidare med ett nät som är uppgraderbart till 5G, men som även ligger i framkant när det gäller säkra IoT-tjänster som kan användas för samhällsviktiga funktioner.

TN: Innebär det att ni ser ert nät som nyckel i ett nytt Rakel-nät?

- Med det här nätet bygger vi en mobil plattform som kan användas för en rad olika samhällsviktiga funktioner och det har alla förutsättningar att bli en bottenplatta i ett nytt blåljusnät.

Teracoms 450 MHz-nät har Sveriges bästa yttäckning, vilket innebär att man erbjuder IoT-lösningar på platser där ingen annan kan erbjuda täckning. Den täckningsfördelen kompletterar man genom att satsa stort på säkerhet och robusthet.

- Vårt nät ska kunna användas för styrning och reglering av samhällsviktig infrastruktur som till exempel vatten och eldistribution, och då ställs höga krav på att det fungerar i alla lägen. Det gör att det känns extra bra med det nära samarbete vi nu inleder med Ericsson när det gäller utveckling som ligger i framkant, säger Åsa Sundberg.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561