NYHETSARKIVET
14 maj 2020 11:38
Telia i hälsomonitoreringsavtal med Capio Närsjukvård
Capio Närsjukvård har tecknat avtal med Telia om en tjänst för distansmonitorering. Det skriver Telia i ett pressmeddelande i dag.

Capio Hemma, som är kostnadsfritt för patienter, vänder sig till personer med högt blodtryck, hjärtsvikt, diabetes typ 2 och KOL. Patienterna kan dela sina hälsodata direkt med Capios vårdteam, och genom fler insamlade mätvärden kan vårdteamet optimera behandlingen och upptäcka eventuella försämringar i god tid. Med hjälp av tekniken kan patienter få bättre förståelse för sin hälsa och ökad delaktighet. 14 av Capios vårdcentraler är redan igång med tjänsten och målet är att minst 1 500 patienter är anslutna till tjänsten innan året är slut.

"Vårt samarbete med Capio är ett fantastiskt exempel på den digitalisering som måste ske i vården. Vi delar samma vision om vikten att ha ett dedikerat vårdteam som följer patienterna på distans, där vården kontinuerligt kan ta del av patienternas hälsodata. Det är otroligt kul att kunna ta nästa steg med Capio och att fortsätta stödja dem i att erbjuda sina patienter vård på distans med Telia Health Monitoring. Det är särskilt viktigt just nu med tanke på att så många äldre, varav flera är kroniskt sjuka, uppmanas att stanna hemma. Men det kommer vara avgörande också i framtiden", säger Nina Bake, chef för Digital Health på Telia, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561