NYHETSARKIVET
15 maj 2020 12:15
Netmore vill ha undantag från tillståndsplikt i 5G
IoT-operatören Netmore vill ha ett undantag från tillståndsplikt för 5G i 3,7-3,8 GHz-bandet. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande i samband med att man lämnat in ett remissvar till Post- och telestyrelsen.

Detta skulle göra det möjligt för lantbrukare, bostadshusägare, industrier, sjukhus och många andra att säkerställa god energieffektiv täckning där den behövs, menar bolaget.

"Femte generationens mobila teknik kommer liksom föregående generationer att få en viktig roll i de stora nationella näten, men vi ser att varefter allt fler enheter och system kopplas trådlöst behövs också lokala nät och Netmore har redan valts ut att delta i lokala 5G-nät i Storbritannien som liksom Tyskland infört möjlighet att bygga lokala 5G-nät för industrier och andra. Det är inte rimligt att en nationell operatör, t ex, ska kunna allt om ett lokalt nät i ett hus eller en industri som specialbyggts för platsen - lika lite som elbolaget kan allt om elledningarna inne i en byggnad. Vi hoppas att även Sverige ska kunna ta ytterligare steg i att göra det allt enklare för fler att nyttja tekniken där den behövs som mest", säger Erik Hallberg, vd på Netmore Group, i en presskommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561