NYHETSARKIVET
18 maj 2020 11:56
Telia nära neddragning, nedskrivning och omorganisation?
Trots att det bara har gått två veckor sedan Telias nya vd och koncern Allison Kirkby tillträdde så går ryktena varma om att ett större åtgärdspaket kan komma inom kort. Kanske redan den här veckan.

Redan för en månad sedan skrev vi på Telekomnyheterna att Telia inlett förhandlingar med facken om varsel, och allt fler rykten kring detta varsel gör gällande att det ska vara betydligt större än man tidigare har förväntat sig. Om uppgifterna stämmer så är det ett rejält krafttag som Allison Kirkby tar om Telias verksamhet redan från start. Det är inte heller otroligt att hon i samband med denna neddragning gör en omorganisation, dels för att få företaget att arbeta mer effektivt, men även för att sätta sin prägel på verksamheten och för att städa bort personer som hon inte ser passar in i bolagets framtida ledning.

En annan nyhet som Telia säkert vill släppa i skuggan av en större omorganisation är en nedskrivning av värdet i det förvärvade Bonnier Broadcasting med TV4 och C More. Bolaget köptes med en förväntad årlig vinst på minst 1,5 miljarder kr och redan för två år sedan aviserade man att årets vinst landar på 0-0,5 miljarder kr. Mycket talar för att de prognoserna redan har försämrats kraftigt såväl för i år som för kommande år, vilket borgar för en rejäl nedskrivning av verksamheten.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561