NYHETSARKIVET
18 maj 2020 17:23
Telia säljer vidare OTT-rättigheterna till Discovery

Efter många turer har Telia nu beslutat sig för att det blir Discovery som är den "operatör" som får köpa rättigheterna till Telias och TV4 Medias OTT-tjänster. Det står klart idag efter att EU godkänt avtalet.

"Vi har följt en process för att licensiera våra OTT-rättigheter med flera aktörer helt i linje med åtagandena. Dagens godkännande innebär att vi kan fortsätta med att skapa fördelar för våra kunder genom att kombinera våra ledande mobila och fasta nät med Nordens mest framgångsrika kommersiella mediehus. Jag är glad över att kunna säga till Discovery Networks kunder att de nu har tillgång till det bästa nordiska OTT-innehållet från TV4, C More och MTV", säger Allison Kirkby, vd och koncernchef för Telia Company.

"Vi är mycket nöjda med att ha nått en överenskommelse med Telia om detta populära innehåll som blir ett bra komplement till Dplays redan starka utbud. I framtiden kommer våra kunder att kunna se såväl Wahlgrens värld och Superstars som TV4-formaten Bonde söker fru och Idol på Dplay. Vi äger redan de exklusiva rättigheterna till bland annat OS, Allsvenskan och Superettan i fotboll och när Dplays kunder nu får möjlighet att se även SHL och landskamper i fotboll hos oss, blir Dplay en ännu mer attraktiv plattform för marknadens bästa underhållning", säger Nicklas Norrby, vd Discovery Sweden, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561