NYHETSARKIVET
25 maj 2020 13:25
Tre: Viktigt att visa kunderna vår ambition när det gäller 5G
Mobiloperatören Tre, som var först ut med ett större testnät för 5G, kommer i början av juni att öppna sitt 5G-nät på ytterligare åtta orter och ett av utrullningen är att visa kunderna att man har en stark ambition när det gäller 5G. Det säger bolagets vd Haval van Drumpt till Telekomnyheterna.

- Framförallt handlar det om att vi ska lära oss om nätets funktion och kundernas användande av den nya tekniken. Det här är ju trots allt det vi kommer att leva på de närmaste åren och då är det viktigt för oss att ligga i framkant för att få allt att funka, säger han.

Det inledande testet i södra Stockholm gjordes tillsammans med Huawei och de är med även i denna utrullning, men det är även andra leverantörer som är med. Vilka vill man inte prata om i nuläget.

TN: Hur ser det ut med telefoner som fungerar i ert testnät i dag?

- Vi säljer idag telefoner från Huawei och Xiaomi som fungerar i nätet och det är ytterligare modeller på väg in från leverantörer som till exempel Sony och Samsung.

TN: Ni har tidigare varit kritiska till utformningen av 5G-auktionen, hur ser ni på den modell som nu har spikats?

- Vi är positiva till det format som det nu kommer att bli och jag tycker att vi har en väldigt bra dialog med Post- och telestyrelsen i dag, säger Haval van Drumpt.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561