NYHETSARKIVET
25 maj 2020 13:25
Mats kommenterar: Uppenbar schism mellan Tele2 och Telenor
Frågan varför de två samarbetspartnerna när det gäller mobilnät, Tele2 och Telenor, valt helt olika vägar när det gäller 5G-kommunikationen hänger i luften bland de som är insatta i marknadsfrågan. Mycket talar för att de båda hade en gemensam strategi, men att Tele2 blev för mediakåta för att hålla sig till överenskommelsen.

När Telias inbjudan till 5G-invigningen som skulle ske i dag, landade hos Tele2 lade bolaget i en extra växel när det gäller kommunikation med målet att få ut budskapet att de är först med 5G. Mycket talar för att de gjorde detta utan att synka med sin samarbetspartner. Något som gjorde att Telenor stod kvar med byxorna nere medan Tele2 genom aktiv bearbetning av journalistkåren fick ut budskapet att man var först i Sverige med 5G.

Detta lär också vara anledningen till att det först är den 24 juni som Tele2 kan börja sälja 5G-telefoner för sitt nät. De två operatörerna har säkert skrivit ett kontrakt med just innebörden att man ska vänta till den 24 juni. Vad skulle det annars finnas för anledning till att vänta en månad med den pikanta lilla detaljen att man även behöver förse sina kunder med telefoner att fylla de tomma näten med?

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561