NYHETSARKIVET
25 maj 2020 13:25
Telenor: Väntar med 5G till kvaliteten är bättre
Till skillnad från sina konkurrenter på mobilmarknaden har Telenor varit tysta när det gäller 5G den här helgen. Det betyder förmodligen inte att bolaget ligger på latsidan, men så här förklarar de sin position i en skriftlig kommentar till Telekomnyheterna.

"Telenor har sedan 5G-lanseringen i Norge i mars förberett oss på en bredare lansering i Sverige. Telenors och Tele2:s gemensamma 5G-nät är robust, med hög kvalitet och kapacitet och kommer att bli rikstäckande för hela Sverige. Telenor bygger just nu ytterligare mobilsiter för 5G i Göteborg och Malmö", skriver Aron Samuelsson, kommunikationschef på Telenor Sverige, till Telekomnyheterna och fortsätter.

"Telenor kommer att slå på 5G-tjänster för sina kunder när fler mobiltelefoner som stödjer tekniken finns på marknaden. Vi planerar för högsta möjliga kvalitet och säkerhet vid lanseringen. De lanseringar av 5G-nät som presenterats i dagarna kommer alla erbjuda olika hastighet och kvalitet. Det är viktigt att kunder får en tydlig förväntan på vad 5G-tjänster erbjuder och om kvalitet och hastighet är högre än för 4G."
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561