NYHETSARKIVET
2 jun 2020 12:27
Hexatronic förvärvar brittiska Tech Optics
Hexatronic har tecknat ett avtal om att förvärva det brittiska fiberoptikbolaget Tech Optics. Det meddelade bolaget sent i går kväll.

Tech Optics är en leverantör och tillverkare av fiberoptiska komponenter som grundades 1988. Bolaget specialiserar sig på fiberoptiska komponenter för extrema miljöer som till exempel försvar, flygindustri och olja och gasindustri. Tech Optics är en godkänd leverantör till den brittiska försvarsindustrin och tillhandahåller flera ledande bolag globalt med en stor variation av fiberoptiska kommunikationsprodukter, skräddarsydda fiberoptiska kablar och fiberoptisk expertis.

"Tech Optics har varit en partner till oss under många år och vi är väldigt glada att kunna välkomna teamet till Hexatronic Group. Med detta strategiska förvärv får vi tillgång till Tech Optics kunskap och position inom fiberoptiska lösningar för extrema miljöer. Tillsammans med vårt Fiber-To-The-Home (FTTH) bolag Hexatronic UK och våra utbildningsbolag PQMS, Smart Awards och Gordon Franks Training blir vi en stark spelare i den brittiska marknaden för fiberoptiska lösningar", säger Henrik Larsson Lyon, vd för Hexatronic Group, i en presskommentar.

Förvärvet beräknas inte ge någon betydande påverkan på Hexatronics lönsamhet.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561