NYHETSARKIVET
5 jun 2020 11:14
IP-Onlys revanch: Investerade mest av alla förra året
Under förra året var IP-Only inte bara den enda av storoperatörerna som ökade sina nätinvesteringar. De var dessutom den operatör som investerade mest av alla i fasta bredbandsnät. Det visade statistik som Post- och telestyrelsen presenterade i går.

TN: Fredrik Borg, chef för Consumer på IP-Only, hur känns det att få svart på vitt att ni var de som investerade mest i nätutbyggnad under 2019, trots att ni fick löpa gatlopp i media för att ha misslyckats med fiberutbyggnaden?

- Vi har hela tiden fokuserat på fiberutbyggnaden, men med det sagt har vi en ständig dialog med våra kunder. Dessa samtal är en del i vårt löpande kvalitetsarbete och varit viktiga i de stora förbättringar som vi gjort. Det är dessa åtgärder under 2018 och 2019 som våra kunder och vi sett resultat av, och det är glädjande att även Post- och telestyrelsen uppmärksammar dem nu.

TN: Ni ökade investeringarna med 13 procent förra året. Kommer ni att klara bibehålla de investeringsnivåerna trots att övriga branschen nu indikerar att de drar ner på investeringarna under 2020?

- Vi har länge sagt att vi kontinuerligt ökar utbyggnaden och den ambitionen står fast. Vi kommer att investera mer i år än förra året.

TN: Ni kopplade upp 40 00 hushåll förra året, vad är målet i år?

- Vi är fast beslutna om att bygga bort den digitala ojämställdheten som finns mellan tätorter och landsbygden i dag. I praktiken betyder det en offensiv byggplan där vi gör en större investering i år än förra året. Sedan finns det fortfarande branschutmaningar i de områden som ligger längst ute på landsbygden där samtliga aktörer på marknaden behöver stödmedel för att ha råd att bygga.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561