NYHETSARKIVET
9 jun 2020 12:00
IP-Only om Open Infras utspel: Räknar inte passerade hushåll
Efter gårdagens utspel från Open Infra om att de bygger fiber mycket mer kostnadseffektivt än IP-Only får bolaget mothugg. Det IP-Only framförallt pekar på är att Open Infra även räknar med passerade hushåll när de räknar anslutna hushåll, medan IP-Only bara räknar hushåll som de facto är anslutna.

- Många av de hushåll vi bygger till finns på landsbygden och är dyrare att bygga till. Vi vill bredbandsansluta alla, och det medför ibland ökade kostnader. Vi tycker att det är ett litet pris att betala för ett digitalt jämställt land – din bostadsadress ska inte bestämma vilken kvalitet du har på din internetuppkoppling, säger Niclas Karnhill, presschef på IP-Only och fortsätter:

- För ordningens skull kan tilläggas att vi anslöt 40 000 hushåll under förra året som redan i dag kan surfa snabbt och stabilt. Det finns exempel i branschen som hellre skriver hur många hushåll som har möjlighet att ansluta sig så småningom. Det är en siffra som blir betydligt högre, även för oss. Äpplen ska jämföras med äpplen.

Han vill dock inte peka direkt på att det är Open Infra han vänder sig till när påpekar att det är passerade hushåll som jämförs med IP-Onlys anslutna hushåll.

- Vi kommenterar inte andras verksamheter, utan fokuserar på våra kunder och att landsbygden ska få samma digitala möjligheter som våra städer. Vi kan bara konstatera att vi byggde mer än någonsin under förra året, och kommer bygga ännu mer i år. Och enligt Post- och telestyrelsens nya rapport investerade vi mest av alla enskilda aktörer under 2019, och den enda i rapporten som ökade investeringen under förra året, säger han till Telekomnyheterna.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561