NYHETSARKIVET
10 jun 2020 11:53
Rekordartad trafikökning i mobilnätet när Palme-mördaren avslöjades
Samtidigt som chefsåklagaren Krister Petersson annonserade att förundersökningen läggs ned sköt den totala mobilsurfen omgående i höjden och ökade snabbt med 50 procent till nytt årshögsta. Det är den snabbaste ökningen under en vardag på länge. Det rapporterar Telenor bara någon timme efter presskonferensen.

"Man kan nästan säga att Palmekonferensen fick halva Sverige att plocka upp mobilen! Men inte för att ringa, utan för att se den förmodat mest strömmande presskonferensen någonsin i Sverige. Att det sker en så isolerad och snabb ökning från en timme till en annan är otroligt sällsynt, mobilförburkningen låg högt över genomsnittet för en vardag i juni. Just strömmad video är det som drar upp mobilsurfen mest", säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor Sverige, i en presskommentar.

Telenor har analyserat total aggregerad data från över en miljon mobilabonnemang under onsdag den 10 juni mellan 09:30-10:00. Ökningen sker i jämförelse mot timmen innan. Strax efter presskonferensen återgick mobilsurfen till normala nivåer.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561