NYHETSARKIVET
18 aug 2020 11:51
Bahnhof ökade omsättningen med 15 procent Q2
Det är utmanaroperatörerna som går bäst under corona-krisen. Det befäster inte minst Bahnhof, som i dag redovisar en 15-procentig omsättningsökning till 361,1 miljoner kr (312,9 miljoner kr) under årets andra kvartal. Samtidigt ökade bolagets rörelseresultat med 37,8 procent till 41,9 miljoner kr (30,4 miljoner kr.

"Det andra kvartalet saknar historiskt motstycke ur ett krasst ekonomiskt perspektiv. Under det andra kvartalet imploderar Sveriges ekonomi, och BNP rasar med svindlande 8,6 procent. Arbetslösheten stiger. Hela branscher ramlar ihop. Många stora företag har tvingats till permitteringar, och för enskilda företagare och näringsidkare har det handlat om att slåss för sina livsverks överlevnad.
Exakt samtidigt gör Bahnhof sitt bästa resultat någonsin. Till att börja med har vi en stor kundtillströmning, som förstås kommer ge effekt även framåt i tiden. På privatsidan växer vi till exempel med mer än 10 000 nya kunder netto. Det är den bästa tillväxtsiffran för ett andra kvartal på fem år", skriver bolagets vd Jon Karlung i sitt vd-ord.

Han passar även på att ge en rejäl känga till Stokab, Skanova och en del icke namngivna stadsnätsoperatörer för att de inte levererar snabbt nog.

"Finns det då inga utmaningar? Jo, men det handlar mer om att snabbare kunna möta efterfrågan. Det finns ett par fiberaktörer som i mer intern telekomjargong kallas ’STÖKAB’ och ’Backanova’. Här finns utrymme för viss finputsning till höst en. Det önskar vi gärna också från några av de lokala stadsnät och partners vi samarbetar med", skriver Jon Karlung.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561