NYHETSARKIVET
6 nov 2020 12:01
Huawei: Vi överklagar för våra kunders skull
Hauweis överklagande av 5G-tillstånden kan innebära en ytterligare kraftig försening av 5G i Sverige. Trots det anser bolaget att överklagandet är väl övervägt och att man överklagar för sina kunders skull. Det säger Kenneth Fredriksen, ansvarig för Huawei i Norden och Baltikum, till Telekomnyheterna.

- Med de regler som PTS lagt fram kommer 5G ändå att bli väsentligt försenat för våra kunder. Därför gör vi detta för deras skull och vi anser att detta är ett väl övervägt agerande från vår sida, säger Kenneth Fredriksen till Telekomyheterna.

Enligt överklagan vill Huawei att myndigheten skjuter på auktionen till dess att villkoren har setts över och bedömts, såsom de anser, objektivt.

- Vi tror inte tror att det är bra för branschen att auktionen drar igång innan alla delar är objektivt bedömda. Beslutet att stänga oss ute kom som en överraskning för alla i branschen. Vi ser det här som vår sista möjlighet att agera kring det här beslutet. Vi har försökt ha en lång dialog före och efter PTS beslut, men har inte fått något gehör, säger Kenneth Fredriksen.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561