NYHETSARKIVET
12 nov 2020 12:25
Stadsnätsföreningen: bakdörrar även hos icke kinesiska leverantörer
Man kan utgå ifrån att det finn bakdörrar även hos icke kinesiska leverantörer, därför löser inte Huawei-förbudet frågan om sabotage och spionage mot Sverige. Det skriver Stadsnätsföreningens vd Mikael Ek på föreningens hemsida i dag.

Enligt Mikael Ek kommer ett förbud mot Huawei att påverka Sveriges digitalisering negativt.

"Det finns ingen anledning att ifrågasätta SÄPO:s säkerhetspolitiska analys av Kina. Men valet att stoppa en enskild kinesisk leverantör kan få mycket allvarliga konsekvenser för hela Sveriges digitala utveckling och riskerar att kosta det svenska samhället mångmiljardbelopp, förlorade funktioner samt försämrad konkurrenskraft mot omvärlden.
Att avgöra om konsekvenserna av beslutet står i paritet till den hotbild som föreligger kan enbart SÄPO göra. Däremot är jag väl insatt i hur beslutet kommer att påverka telekombranschen och jag vet att detta skapar detta stora svårigheter som påverkar sektorns aktörer både i dag och framgent. Vem ska exempelvis våga genomföra kostsamma investeringar i infrastruktur när svenska myndigheter från en dag till en annan i praktiken förbjuder utrustning från enskilda aktörer?", skriver Mikael Ek.

Hela texten finns att läsa här: Läs mer
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561