NYHETSARKIVET
13 nov 2020 12:26
Mats kommenterar: Glöm inte att PTS är en försiktig general
Under den gångna veckan är det många som har kommenterat min analys att det förmodligen kommer att ta ett par år innan 5G-auktionen av 3,5 och 2,3 GHz-frekvenserna återupptas. Och dagens besked att Post- och telestyrelsen planerar att överklaga inhibitionsbeslutet efter Huaweis överklagande, stärker bara min tes. Anledningen till det är att PTS är en väldigt försiktig organisation som inte tänker rusa iväg och göra något förhastat.

Bara det faktum att det har tagit ända till i dag, förvaltningsrättens inhibitionsbeslut kom ju redan i måndags, innan Post- och telestyrelsen har kommit fram till att man ska överklaga inhibitionen till kammarrätten, visar att det är försiktighet som gäller.

Och då ska vi veta att den tvist som nu diskuteras är huruvida Huawei har rätt att överklaga beslutet. Vi har ännu inte kommit till sakfrågan om det är rätt att utesluta Huawei och därefter Tres överklagan som handlar om omfattningen och tidplanen för Huawei-förbudet.

Det här kommer att ta sin tid och oavsett hur mycket digitaliseringsminister Anders Ygeman försöker skynda på processen genom uttalanden i media, så kommer PTS att vara försiktiga. Myndighetens generaldirektör Dan Sjöblom är nämligen känd för att vara rädd om sitt skinn.

Mats Roesgaard Sjödin
Chefredaktör, Telekomnyheterna
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561