NYHETSARKIVET
13 jan 2021 12:04
Soluno BC köper NetNordics molnbaserade telefoni
Soluno BC meddelar i dag att man har förvärvat NetNordics del för molnbaserad telefoni. Det finns ingen information om affärens värde, men Soluno skriver i ett pressmeddelande att affären återspeglar båda företagens ambition att vara ledande inom sina kärnverksamheter, vilket också innebär att konsolidera marknaderna.

"Det är ett naturligt steg för båda företagen. NetNordics ambition är att vara marknadsledande inom de affärsområden där vi är verksamma. UCaaS-marknaden håller på att konsolideras och möjligheten till en ledande roll är begränsad. Soluno är marknadsledande inom Cloud Telefoni och vi tror att Soluno är en långsiktigt bra ägare för denna division, både för kunder och anställda", säger Fredrik Rosman, vd på NetNordic Sweden AB, i en presskommentar.

"Solunos tillväxt- och innovationsstrategi inkluderar både organisk tillväxt och en M&A-strategi. Konsolideringstakten har accelererat snabbt de senaste åren, och vi kommer sannolikt att se att de flesta av de mindre leverantörerna blir förvärvade av de 20 ledande spelarna i Europa", säger Mattias Ohde, vd för Soluno Sverige, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561