NYHETSARKIVET
9 apr 2021 12:06
Telenor öppnar för strukturaffär i Danmark
Danmark är en av Telenors marknader som är i störst behov av konsolidering. Det säger Telenors vd och koncernchef Sigve Brekke i en intervju med Reuters.

I går tillkännagav Telenor att man planerar att slå samman sin Malaysiska mobiloperatör Digi med Axiatas Celcom och i samband med det lät Sigve Brekke meddela att Telenor tittar på möjligheter på andra Asiatiska marknader och i Danmark.

I oktober förra året uttalade Sigve Brekke att Telenor förde fusionsdiskussioner i Norden.

"Vi har sagt hela tiden att Danmark är för trångt och att vi vill att marknaden konsolideras. Vi försökte 2005 med ett samgående med Telia, men fick inte konkurrensmyndigheternas godkännande. Även i Sverige anser vi att det är för trångt, men det är för tidigt att säga vad som händer. Vi läser alla EU-domstolens beslut kring den tänkta konsolideringen i England, men vet inte om det kommer att förändra myndigheternas inställning. Därför är det oklart om det kommer att ske mer konsolidering framöver, jämfört med tidigare", sade Sigve Brekke vid Telenors kvartalsrapportering, på frågan om han såg ett behov av ytterligare konsolidering.

På frågan om det finns några säljare på konsolideringsmarknaden valde Sigve Brekke att ducka, men medgav ändå att det pågår diskussioner på marknaden.

"Jag kan inte kommentera på om det finns någon säljare i Norden. Men om det finns så är vi intresserade vilket vi har varit tydliga med under de senaste åren. Och huruvida EU:s konkurrensmyndigheter går med på detta vet vi först när någon har testat att lägga fram en affär. Såklart för vi dialog med andra och det är många diskussioner kring detta", sade Sigve Brekke.

Telekomnyheterna rapporterade i september förra året att Telenor och Tre då var i långt gångna diskussioner om en nordisk fusion. 2014 kom Telenor och Telia överens om att slå samman sina danska verksamheter, något som EU-kommissionen satte stopp för året efter.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561