NYHETSARKIVET
21 maj 2021 11:56
Altibox vill vara med och slåss om norska mobilfrekvenser
Den norska bredbandsoperatören Altibox, som ingår i Lyse-koncernen, har för avsikt att vara med och slåss om frekvenserna när Norge auktionerar ut frekvenser i 2,6- och 3,6 GHz-banden i september i år. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande från i går.

"De allra flesta med Altibox får bredbands- och underhållningstjänster levererade via fibernät, men Lyse har det senaste året även genomfört piloter med bredband via mobilsignaler. Bland annat har det lyckats leverera en fullvärdig tv-lösning över fast trådlöst bredband via 4G och 5G. Lyse har lisens på ett eget frekvensområde som har använts i piloten. Målet har varit att lära mer om mobila lösningar under perioden fram till höstens kommande frekvensauktion", skriver bolaget i sitt pressmeddelande.

"Vi har genomfört en analys som visar att vår omfattande existerande fiberinfrastruktur är glimrande positionerat för en eventuell utvidgning med basstationer för mobilteknologi. När mobilfrekvenserna för de kommande 20 åren auktioneras ut är det naturligt att vi värderar vilken roll vi ska ta i framtidens norska mobilmarknad", säger Lyses telekomchef Toril Nag, i en kommentar.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561