NYHETSARKIVET
24 maj 2021 12:24
Tele2 vill minska plastavfall men dröjer med eSIM för alla
Tele2 lanserar i dag SIM-kortshållare som är hälften så stora som de traditionella, för att minska mängden plastavfall.

"Plast bryts ner långsamt och kan medföra långsiktiga negativa effekter på miljön. Från fysisk påverkan på intrasslade djur, till utbredd mikroplastförorening i våra hav, sjöar och floder. Vi strävar efter att minska plastavfallet i alla delar av vår värdekedja och eftersom SIM-kort utgör själva kärnan i ett mobilutbud och tillhandahålls till nästan alla kunder är jag mycket stolt över att Tele2 Sverige är först i Norden med att införa denna förändring", säger Erik Wottrich, hållbarhetschef på Tele2, i en presskommentar.

Samtidigt som Tele2 gör stor sak av sina halverade SIM-kortshållare har man ännu inte infört möjligheten till eSIM för alla sina varumärken och inte heller till service providers och MVNO:s i det egna nätet. Detta trots att man började med eSIM redan i början av 2019.

TN: Varför erbjuder ni i dag inte eSIM i alla era egna mobilvarumärken?

- Vår ambition är naturligtvis att erbjuda eSIM till alla våra varumärken, säger Fredrik Hallstan pressansvarig på Tele2, till Telekomnyheterna.

TN: Hur många av era service providers/MVNO:s har i dag möjlighet att erbjuda eSIM till sina slutkunder?

- Ambitionen är att även här kunna erbjuda e-sim till våra MVNOs inom kort.

TN: Varför ser det ut som det gör och borde inte frågan om eSIM ligga före SIM-kort av plast, oavsett storlek?

- eSIM är relativt nytt och majoriteten av våra kunder har fortfarande telefoner där det behövs SIM-kort av plast. Vi tror och hoppas att eSIM med tiden blir standard vilket naturligtvis vore det bästa för miljön, säger Fredrik Hallstan.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561