NYHETSARKIVET
1 jul 2021 08:38
Extra: Bjørn Ivar Moen blir ny vd för Telenor Sverige
Det blir en av Telenor-koncernen och koncernchefen Sigve Brekkes absolut viktigaste chefer som kommer in och tar över Telenor Sverige efter Kaaren Hilsen. Bjørn Ivar Moen kommer närmast från jobbet för Telenor och Viasats gemensamma, nystartade satellit-TV-bolag Allente och börjar som vd för Telenor Sverige den 1 oktober.

"Bjørn Ivar känner Telenor väl och hans starka kommersiella bakgrund, energifyllda ledarstil och solida erfarenhet som vd och styrelseledamot gör honom till rätt person att leda Telenor Sverige på företagets förändringsresa tillbaka till tillväxt. Jag är säker på att han kommer stärka Telenor Sveriges position som en av de ledande aktörerna på den svenska marknaden genom att genomföra företagets strategi och bygga vidare på det utmärkta arbete som Kaaren Hilsen gjort under de senaste åren", säger Jukka Leinonen, EVP och Head of Nordics i Telenor Group, i en presskommentar.

Bjørn Ivar Moen har varit på Telenor i 20 år. Flera gånger har han fått hoppa in och styra upp viktiga områden. Till exempel var det han som fick ta över rollen som vd för Telenor Norge när Sigve Brekke sparkade Berit Svendsen efter en långdragen maktkamp.

Kaaren Hilsen lämnar Telenor Sverige den 31 augusti för att tillträda som vd för Telenor Tower Holding AS. En tillförordnad vd kommer utses att tjänstgöra under september fram till att Bjørn Ivar Moen tillträder den 1 oktober 2021.

TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561