NYHETSARKIVET
12 jul 2021 08:53
Telia rekryterar Stefan Backman och Tele2 tar in ny CFO och CCO
Telia har rekryterat Tele2:s chefsjurist Stefan Backman till ny chefsjurist och chef för corporate affairs. Det meddelar bolaget i dag på morgonen. Därmed tar han över jobbet efter Jonas Bengtsson, som lämnar Telia i slutet av 2021.

"Jag är glad och stolt över att få välkomna Stefan till Telia Company och koncernledningen. Stefans omfattande kunskap om telekomsektorn, kommersiella syn och djupa förståelse för Telias marknader kommer att vara mycket värdefull när vi nu accelererar vårt transformationsarbete mot ett Bättre Telia", säger Allison Kirkby, vd och koncernchef för Telia, i ett pressuttalande.

Stefan Backman har varit på Tele2 i drygt 14 år, varav de senaste sex åren som chefsjurist på koncernnivå, ett jobb som han för övrigt tog över efter just Jonas Bengtsson.

Samtidigt meddelar Tele2 i dag att man nu har hittat efterträdare till sin CFO Mikael Larsson och CCO Samuel Skott, som i våras meddelade att de lämnar Tele2 i september.

Ny CFO blir Charlotte Hansson, som närmast kommer från rollen som CFO för Systembolaget. Innan dess var hon Group CFO på Cision, den Nasdaq-listade och globala leverantören av PR-relaterad mjukvara och tjänster. Innan dess var hon CFO för servicebolaget Addici och har även en bakgrund på MTG.

"Jag är väldigt glad att kunna välkomna Charlotte till Tele2. Med hennes omfattande erfarenhet som finanschef på bolag från olika branscher kan hon bidra med nya perspektiv och idéer till vår verksamhet. Charlotte har dessutom haft en central roll i transformationsresor mot bland annat e-handel, vilket ger erfarenheter som kommer vara väldigt viktiga nu när Tele2 fokuserar mer och mer på automation och försäljning online", säger Kjell Johnsen, vd och koncernchef på Tele2.

Ny CCO blir Hedrik de Groot som, liksom Kjell Johnsen, närmast kommer från VEON, där han fram till januari i år var Head of Group Commercial. Tidigare har han även varit Group FMC Officer på VEON. Innan dess har Hendrik varit Chief Commercial Officer & Vice President Commercial och Customer Operations på Ziggo. Han tar med sig en stor bredd av internationella erfarenheter från operatörer som exempelvis COLT, Vodafone, BT och MCI International.

"Vi genomför en förändringsresa för att skapa ett helt konvergerat Tele2 och Hendrik har precis den erfarenhet vi behöver för att lyckas med det. Under hans kompetenta ledarskap kommer vår konsumentverksamhet fortsätta driva vår strategi och utveckla morgondagens kombinerade erbjudanden från både Tele2 och Comviq", säger Kjell Johnsen, koncern-vd på Tele2.
TIPSA EN VÄN
EXAKT MEDIA
Johannesgränd 1
111 30 Stockholm
08-455 6770
info@exaktmedia.se
www.exaktmedia.se
Org. nr. 556733-3561