NYHETSARKIVET
19 jul 2022 09:22
Telenor Sverige: Vi summerar ett bra kvartal
Trots att mobilkundstillväxten på 30 000 abonnemang är lägre än både Tele2:s och Tres så är Telenor nöjda med utvecklingen under det andra kvartalet i år.

- Vi är nöjda med vårt kvartal på kundtillväxtsidan. Sedan jag tillträdde har jag sagt att vi ska få fart på försäljning och värde och det tycker jag att vi har levererat på. Vi lanserade vår nya abonnemangsportfölj i maj och har sett ett bra gensvar framförallt på de säkerhetstjänster som vi paketerat in i abonnemangen, säger Bjørn Ivar Moen, vd för Telenor Sverige, till Telekomnyheterna.

I lokal valuta ökade Telenor Sveriges omsättning med 5,5 procent jämfört med det andra kvartalet förra året (exkluderat kommunikationsoperatören Open Universe, som sålts till GlobalConnect).

TN: Det är ett år sedan du utsågs till ny vd för Telenor Sverige, vad är dina reflektioner på det här året?

- Det har varit en kul och spännande resa. Den svenska marknaden skiljer sig från den norska i och med att det är en hårdare konkurrens här. Vi har en bred portfölj inom såväl konsument som företag och inom fast och mobil, det är något som vi kommer att vara tydligare med framöver.

TN: Energipriserna och räntorna stiger vilket skapar mer kostnader. Hur ser du på risken att behöva göra prishöjningar i närtid?

- De ökade kostnaderna drabbar alla och om vi inte kan hålla tillbaka kostnaderna så blir vi i långa loppet tvungna att se över våra priser. Det är ännu inte en fråga som vi har varit tvungna att ta tag i, men om det behövs så kommer vi att utvärdera hur vi ska agera, säger Bjørn Ivar Moen.
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108