NYHETSARKIVET
20 jul 2022 12:08
Svenska mobilabonnemangstillväxten exploderade Q2
Den svenska mobilabonnemangsförsäljningen har verkligen exploderat under årets andra kvartal med en total marknadstillväxt hos de stora operatörerna med 154 000 mobilabonnemang. Exkluderar man dessutom Tres kontantkortsutrensning från siffrorna så landar tillväxten på 172 000 abonnemang. En siffra som vi får gå tillbaka tio år i tiden för att kunna matcha på den svenska mobilmarknaden.

År 2012 var förklaringen till tillväxten att svenskarna gick man ur huse för att skaffa mobilt bredband och därför köpte data-abonnemang som skulle användas till datorn. Men vad den plötsliga försäljningen just nu beror på är det ännu ingen som vill spekulera i.

En toppchef i branschen som Telekomnyheterna pratat med beskrev, innan rapporterna, marknaden som ovanligt lugn. Detta bekräftas även i Snpac:s siffror över de svenska nummerporteringarna, som varit lägre än på många år, under det gångna kvartalet.

Det som möjligen, detta har ännu inte bekräftat av någon, skulle kunna vara en förklaring till tillväxten är de abonnemang som operatörerna har skyfflat ut till de Ukrainska flyktingar som kommit till Sverige på grund av kriget. Det skulle också kunna vara en anledning till att man inte vill prata så högt om dessa nya kunder eftersom de förmodligen inte är att se som en vare långsiktig eller särskilt lönsam kundgrupp.
TIPSA EN VÄN
Telekomnyheterna i Sverige AB
Domgärdesvägen 1
134 69 Ingarö
info@telekomnyheterna.se
www.telekomnyheterna.se
Orgnr: 559344-5108